Tuesday, September 22, 2015

Saya nak beli emas..tp xnak jadi ahli....

Saya selalu ditanya dengan soalan seperti ini...
Sebenarnyee xde masalah pun kalau kita xmahu menjadi ahli powergold tetapi berminat untuk membeli emas...

Cuma kita sedikit kerugian kalau kita boleh dapatkan lebih murah hampir RM8 ke RM 26 untuk segram emas...

Untuk makluman umum..jika kita pergi ke kedai emas... kita pun boleh membeli bargold ataupun dinar emas berketulinan 24k atau emas 999.9
Tetapi harga yg dijual pada harga pasaran sekaranv sehingga harini 22 september  2015 berharga RM200 segram

Jadi... bila kita beli dari pengilang sendiei seperti produk powergold..kita dapatla sedikit penjimatan...
Kita boleh compare harga disini...

Walaupun anda tidak menjadi ahli powergold..anda masih mampu mendapatkan harga yg lebih rendah dari pasaran luar dan jimat sekitar RM 4 ke RM8 jugak...untung bukan?

Cuma perlu membeli dari agen berdaftar atau stokis powergold sahaja....
Xde masalah...

Tapi keuntungan pada agen la sikit...
Bila buat repurchase utk emas, agen boleh dapat bonus lagi RM1 dari setiap 1g emas..

Ingat..yang penting...mulakan simpanan emas dulu...
Dulu selalu saya terfikir...
Mcmmana cara nak simpan or tambah emas harga punyerlah mahal mencanak ni..
Pastu mana boleh beli sikit2 kan...
Kena beli terus sekurang2nya 5g
Beratus malahan beribu harganya...

Jadi melalui syarikat...kita boleh simpan sedikit2...
Then boleh tukar ke bargold lebih besar
Nanti saya kongsikan tip untuk memilih samada nak bl bargold, dinar atau syiling emas atau pun barang hiasan ye...

Jom kita tgk harga terkini emas di sekarang.....
ni harga paling baru update setakat 23 September di powergold



kalau bl dgn harga ahli utk segram gold bar leh dpt serendah RM174 je..
tp kalau non ahli boleh beli dengan harga RM194...
sape yg bl dgn saya..sy bg diskaun tipis ye..haha..ala tolong kawan...
beli je dulu segram dua..dptkan feel...
lama2 nnt terus fikir asyik nak kumpul je...haha

so..apa lagi...call / wassup saya ye...
Ilah fazilah 
012-6098480



No comments: